Prodej podílu ve firmě – rychle a úspěšně s pomocí poradce

Pokud se rozhodnete pro prodej podílu ve firmě, pak byste na celý proces neměli být sami. Mnohdy totiž vznikají rozpory a najít kompromis je složité. S tím vám však může pomoci právě poradce, který má bohaté zkušenosti a dosáhne úspěšně výsledků.

Prodej podílu

Prodej podílu ve firmě rozhodně není rychlým a jednoduchým procesem. Firmy na prodej, respektive podíly, jsou zpravidla nabízeny druhému spolumajiteli. Zdá se to totiž jako nejjednodušší řešení. Ovšem zatímco dosud jste byli partnery, kterým šlo o dobro firmy, nyní už se vaše role mění. Kupující a prodávající – oba mají svou představu o ceně za podíl. Prodej aktivních firem se může snadno zkomplikovat, proto byste si měli najít poradce, který je specialistou na prodej, nákup a ocenění firem. Firma na prodej se nemusí pro vás stát zbytečnou komplikací, je však třeba obrátit se na odborníka.

Jednání o prodeji

Poradce vás v podstatě zastoupí a vyřeší za vás jednání. To se totiž může zkomplikovat a najít společnou řeč není snadné. Poradce se zhostí role mediátora. Díky postupným krokům a hledání kompromisů se mu podaří dohodnout parametry obchodu, se kterými budou spokojení oba majitelé. Aktivní firmy na prodej, o které se postará poradce, jsou zpravidla prodány výrazně rychleji, než kdybyste na celý proces zůstali sami.

Čas jako důležitý faktor

Ať už jde o prodej podílu, či celé firmy, vždy je pro úspěch nejdůležitějším faktorem čas. Čas totiž při prodeji firmy neznamená nic dobrého. Čím déle celý proces probíhá, tím větší je pravděpodobnost, že se objeví životní příhoda, náhoda, či nečekaná událost, která kompletně změní vaše plány a průběh prodeje. Pro úspěšné řešení je tedy důležité dosáhnout výsledků rychle. A s tím vám pomohou zkušenosti poradce.

Při prodeji firmy na to nemusíte být sami. Využijte služeb profesionála, který proces prodeje perfektně zná a najde ideální řešení.

Exit mobile version